Pomada, in de volksmond ook wel bekend als pommade, is een stylingproduct dat door de jaren heen heeft bewezen onmisbaar te zijn in de wereld van haarverzorging. Dit veelzijdige product kan worden gebruikt om een breed scala aan looks te creëren, van strakke zakelijke kapsels tot nonchalante weekendstijlen.

Wat is pomada?

Pomada is een olie- of wasachtige substantie die traditioneel wordt gebruikt om het haar te stylen en in model te houden. Het verschilt van andere haarproducten zoals gels en waxes door zijn unieke consistentie en afwerking. Pomada’s kunnen op oliebasis of waterbasis zijn, afhankelijk van de gewenste wasbaarheid en hold.

Pomada op waterbasis

Deze pomades bieden een sterke hold en zijn makkelijker uit te wassen dan die op oliebasis. Ideaal voor dagelijks gebruik, omdat ze het haar niet verzwaren en geen residu achterlaten.

Pomada op oliebasis

Bieden een flexibelere hold en een hogere glans. Ze zijn perfect voor het creëren van glanzende, gepolijste looks, maar kunnen lastiger uit te wassen zijn.

Hoe gebruik je pomada?

  1. Voorbereiding: Zorg dat je haar licht vochtig of droog is, afhankelijk van het gewenste effect.
  2. Applicatie: Wrijf een kleine hoeveelheid pomada tussen de palmen om het te verzachten en breng het gelijkmatig aan van de wortels tot de punten.
  3. Styling: Gebruik een kam of borstel om het haar in de gewenste vorm te brengen. Voor een meer getextureerde look, gebruik je vingers.

Voordelen van pomada

  • Flexibiliteit: Biedt de mogelijkheid om je haar gedurende de dag opnieuw te stylen.
  • Glans: Geeft een natuurlijke glans die bijdraagt aan een verzorgde uitstraling.
  • Hydratatie: Sommige pomada’s bevatten voedende oliën die helpen het haar te hydrateren.

Aanvullende tips

Conclusie

Pomada is een tijdloos stylingproduct dat een essentiële aanvulling vormt op de verzorgingsroutine van zowel mannen als vrouwen. Of je nu gaat voor een strakke, gepolijste look of een casual style, pomada biedt de controle en flexibiliteit die je nodig hebt om er op je best uit te zien.